• 1
  • 2
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ (18)

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 00:00

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ

εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης

 

Αγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών κ. Γιώργου Βούλγαρη για το αίτημα έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών.index militaire 2

Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2016 00:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

kethaΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ζήτημα της Κύπρου 42 χρόνια μετά την εισβολήimages κυπρ1

Σάββατο, 31 Μάιος 2014 03:00

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

vasilikopoulos

Ναύαρχος αλλά πάνω απ΄όλα "ένας άξιος άνθρωπος"

 

Η απώλεια του Λεωνίδα Βασιλικόπουλου είναι μεγάλη. Όσοι τον γνώρισαν το παρδέχονται ,όχι μόνο για την αξία του ως αξιωματικός αλλά και ως άνθρωπος. Το κείμενο του Αντώνη Κακαρά, απόστρατου του ΠΝ και συγγραφέα έχει τίτλο ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΞΙΑ. Τα λέει όλα.

 

“Να πούμε δυο λόγια για το Λεωνίδα Βασιλικόπουλο, όχι γιατί έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί, αλλά γιατί έστω και ένας να επηρεαστεί και επιδιώξει να μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή του, όφελος θα ‘ ναι και για τον τόπο μας.Είπαμε ήδη, πως σαν κι αυτόν δεν ΄΄φεύγουν΄΄, αφού έχουν σφραγίσει τη δημόσια ζωή της πολύπαθης χώρας μας με έργα και λόγια σωστά, καθαρά, τίμια, ηθικά και γενναία.


Τέτοιοι αν κυβερνούσαν δε θα ‘χαμε ποτέ φτάσει στο χάλι το σημερινό. Τέτοιων αν προβαλλόταν το έργο και η ζωή τους, θα παραδειγμάτιζαν τους άλλους και οι νέοι μας θα μάθαιναν απ’ αυτούς. Σίγουρα θα επηρεάζονταν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που έχουν δικαιωματικά αγνή και καθαρή την ψυχή τους.Θα ‘χαμε περισσότερες ελπίδες έτσι. Θα ‘ξεραν πως δεν πρέπει να υποκύπτουν στην ανηθικότητα, στην παραβίαση των δικαιωμάτων τους, θα μάθαιναν ν’ αντιστέκονται στη βία, τον εκφοβισμό, ποτέ δε θα σκέφτονταν να ισοφαρίσουν ή ανταλλάξουν την προσφορά τους στο κοινό καλό, ποτέ δε θα αυτοπροβάλλονταν.


 

Ο Βασιλικόπουλος δίδαξε από τα χρόνια τα πέτρινα ακόμα, πως ο άνθρωπος έχει και πρέπει να ‘χει λόγο καθαρό, αμετάκλητο, ανεπηρέαστο από απειλές, ειδικά σαν δεσμεύεται έναντι τρίτων. Αρνήθηκε με οργή και παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό όπου υπηρετούσε σαν τον πίεσαν να μην επιμένει να συνδέσει τη ζωή του με την συντρόφισσά του, επειδή η τελευταία ανήκε σε οικογένεια μη «εθνικόφρονα».


 

Βοήθησε επί δικτατορίας τον διωκόμενο και στην παρανομία κρυπτόμενο πατέρα της συζύγου του, συνελήφθη για αντιστασιακή δραστηριότητα κατ’ επανάληψη, φυλακίσθηκε, καταδικάσθηκε, εξορίσθηκε, βασανίσθηκε. Εφτά ολόκληρα χρόνια δεν άφησε να περάσει ούτε μία ημέρα χωρίς να αντιστέκεται.


 

Ο Βασιλικόπουλος κοσμεί τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί σ’ αυτές υπηρέτησε. Το Πολεμικό Ναυτικό είναι υπερήφανο γιατί αυτό αγάπησε, σ’ αυτό αφιέρωσε τα καλύτερα χρόνια του, αυτό κυβέρνησε επάξια σαν ήρθε η ώρα.
Τυχερός όποιος τον γνώρισε, ακόμα πιο τυχερός όποιος τον έζησε από κοντά, τιμή σ’ όσους υπήρξαν φίλοι του.

Πηγή:OnAlert

 

εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2014

Μέλος μας έστειλε το παρακάτω σχέδιο επιστολής που αφορά τις κρατήσεις του μερίσματος. Η ΑΝΕΑΕΔ αξιολογεί το θέμα ώστε εφ ΄σον χρειαστεί να υποβάλει σχετικό αίτημα.

Κυριακή, 07 Ιούλιος 2013 03:00

Την επιστολή την υπέγραψα και εγώ!

Επιστολή του Υποστρατήγου ε.α. Γ. Φινοκαλιώτη με την οποία ενημερώνει το ΣΟΔ οτι έχει υπογράψει και αυτός την επιστολή των ΕΑΑ Χανίων.

 

Το δυστύχημα, για τους εμπνευστές της θλιβερής ανακοίνωσης Νο. 29 του συντονιστικού των ΕΑΑ (ΝΠΔΔ), είναι οτι ο αποστολέας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ.

Δημοσίευμα του μέλους της ΑΝΕΑΕΔ Χρ. Κουτσογιαννόπουλου στο ONALERT

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 02:00

Ενδιαφέρον άρθρο εν όψει της ημερίδας

Με την ευκαιρία της ημερίδας της 3/3/2013, δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο, του συγγραφέα - λαογράφου και ενός των κεντρικών ομιλητών κ. Γ. Λεκάκη, στην εφημερίδα της Κομοτηνής "Ο ΧΡΟΝΟΣ"

 

Ολόκληρο το άρθρο

 

Δελτία τύπου μετά την κλήση σε απολογία του Προέδρου και Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ έβγαλαν και οι  Α.Κι.Σ., ΚΕΘΑ - ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ.

Σελίδα 1 από 2