• 1
  • 2

Η ίδρυση

Ίδρυση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων

(ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.)


Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι
Την Τρίτη 22/6/2010 πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.), παρουσία ογδόντα δυο (82) ιδρυτικών μελών, τα οποία έκαναν ομόφωνα δεκτό το καταστατικό και εξέλεξαν το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.
Τα Ιδρυτικά μέλη ομόφωνα ενέκριναν πρόταση με τα άμεσα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το Προσωρινό ΔΣ και τα οποία είναι:


- Οργάνωση Ενώσεως (Εύρεση έδρας, έκδοση κάρτας μέλους, συνεχής ενημέρωση μελών, οργάνωση ιστοσελίδας, εξέταση έκδοσης ενημερωτικού φυλλαδίου/εντύπου (κ.λ.π.)
- Εγγραφή νέων Μελών
- Ενέργειες επί σοβαρών θεμάτων (Νοσοκομεία, Μείωση Συντάξεων, Ασφαλιστικό,
- Συνταξιοδοτικό, Μετοχικά Ταμεία, αλλαγή κλίματος κοινής γνώμης για Αποστράτους)
- Συνέντευξη τύπου και προβολή της Ενώσεως
- Επαφή με όλες τις υπάρχουσες Ενώσεις Συνδέσμους για συνεργασία
- Προετοιμασία πρώτων εκλογών

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:

(1) Σαρτζετάκη Εμμανουήλ, Αντιπλοίαρχο ε.α., Πρόεδρο
(2) Θεοφίλου Μιχαήλ, Αντιπτέραρχο ε.α., Α! Αντιπρόεδρο
(3) Καλογεράκη Σταύρο, Υποστράτηγο ε.α., Β! Αντιπρόεδρο
(4) Μαδωνή Αλέξανδρο, Αρχιπλοίαρχο ε.α., Γραμματέα
(5) Βλαχοπούλου Άννα, Υποπλοίαρχο ε.α., Αναπλ. Γραμματέα
(6) Αντωνιάδη Ιωάννη, Πλοίαρχο ε.α. Ταμία
(7) Συνέλη Παντελή, Σημαιοφόρο ε.α., Αναπλ. Ταμία
(8) Αλεξόπουλο Παναγιώτη, Επισμηναγό ε.α., Μέλος
(9) Παπακωνσταντίνου Γεώργιο, Υποπτέραρχο ε.α., Μέλος
(10) Ρέππα Μιχαήλ, Συνταγματάρχη ε.α., Μέλος
(11) Σαραντόπουλο Δημήτριο, Υποστράτηγο ε.α., Μέλος
(12) Τρέσσο Δημήτριο, Σμήναρχο ε.α., Μέλος
(13) Φιαμπόλη Παναγιώτη, Συνταγματάρχη ε.α., Μέλος


Την 23/6/2010 κατατέθηκε για έγκριση το Καταστατικό στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. αποτελεί ενιαίο και ενωτικό φορέα των συνταξιοδοτηθέντων στελεχών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας), ο οποίος θα δρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και ανυποχώρητη αποφασιστικότητα, όποτε παραβιάζονται τα Συνταγματικά δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των μελών της και θα λειτουργεί χωρίς έμμεση ή άμεση κρατική, κομματική ή άλλη εξάρτηση.

Πρωταρχικός σκοπός της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ είναι η προστασία και βελτίωση των οικονομικών και των εν γένει κοινωνικών δικαιωμάτων των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ..

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. θα επιδιώκει την πραγματοποίηση του σκοπού και των στόχων της με κάθε νόμιμο μέσο και κυρίως με την υποβολή εισηγήσεων, υποδείξεων και συστάσεων στις αρμόδιες κρατικές αρχές και υπηρεσίες, με τη χρησιμοποίηση του Τύπου και του Διαδικτύου για ενημέρωση της κοινής γνώμης και με τη συνεργασία με κατάλληλους ειδικούς επιστημονικούς συμβούλους για την πλέον αποτελεσματική προπαρασκευή και διεκπεραίωση των νομίμων ενεργειών προς τις διοικητικές και δικαστικές αρχές στην Ελλάδα ή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για κάθε ζήτημα που αφορά στα δικαιώματα των μελών της.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είναι και θα αγωνισθεί να παραμείνει Ανεξάρτητη, Αδέσμευτη μακριά από μικροκομματικές επιλογές, και ενιαία και φιλοδοξεί να συμπεριλάβει στους κόλπους της όλα ανεξαρτήτως των στελέχη των ΕΔ ανεξάρτητα από την προέλευση τους και χωρίς καμία προκατάληψη.

Με βάση όλα τα παραπάνω η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. έχει σαν στόχο να συμπορευτεί, να συμπληρώσει και να καταστεί αρωγός κάθε άλλου φορέα που λειτουργεί για το καλό των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ.. και κατά συνέπεια δεν υποκαθιστά και δεν ανταγωνίζεται της οποιεσδήποτε άλλες υπάρχουσες ή υπό ίδρυση ενώσεις.

Αυτονόητο είναι ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μελών, τόσο ισχυρότερη θα είναι η παρουσία μας και η θέση μας κατά την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Επειδή η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είναι υπόθεση όλων μας, προσβλέπουμε στην άμεση εγγραφή και συμβολή σας στην ενδυνάμωση της Ενώσεως.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημητρόπουλος Βασίλης
Αντιναύαρχος ε.α.
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ενημερωτικό έντυπο 3/2012